torstai 23. toukokuuta 2013

Väliin vähän herkkuja

Oi Mutsi Mutsi julisti tänään alkaneeksi erittäin leikkimielisen leivontakilpailun, jossa etsitään Vaahteramäen Eemelin omaa leivosta. Päätin ottaa osaa taannoin äitienpäivää varten kehitetyllä Ihmesuklaakakulla. En tiedä miten se liittyy juuri Eemeliin muuten kuin niin, että tämän Eemelikin osaisi leipoa ja varmasti maistuisi myös muulle Kissankulman väelle.

Mikä tästä kakusta tekee ihmeellisen? Se että se on täysin maidoton ja munaton (kun löydät ja käytät niitä oikeita Oreoita, jotka eivät sisällä herajauhetta), sekä tehtävissä myös vegaaniseksi. Helpompaa kakkuohjetta on vaikea löytää ja makunsa puolesta tämä kakku kuuluu ihan kärkikastiin. Pohjan idea lähti Suklaahiiren Helposta suklaakakusta, mutta tuunasin sitä hieman.


Ihmesuklaakakku
Tarvitset siis:

Pohjaan -
4dl vehnäjauhoja
3dl ruokosokeria
3rkl tummaa kaakaojauhetta
3tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
100g Keijua (maidotonta margariinia)
2dl kiehuvaa vettä
1 levy Brunbergin tummaa suklaata
½ tuubia Oreoita (Huomioi että euro-Oreot sisältävät herajauhetta)

Kuorrutukseen -
1 levy Brunbergin tummaa suklaata
50g keijua
½ tuubia Oreoita

Ja näin se käy:

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää sulatettu Keiju ja vesi. Sekoita tasaiseksi. Rouhi suklaa ja keksit ronskin kokoisiksi palasiksi esim. veistä ja leikkuulautaa apuna käyttäen ja kääntele ne mukaan settiin. Kaada valmis taikina irtopohjavuokaan. Kun vuoan pohjaan pingottaa reunan mukana leivinpaperin, niin välttyy voitelemisen vaivalta. Laita 175 asteiseen uuniin n. 40 minuutiksi.

Kuorrutetta varten sulata keiju pienessä kattilassa hellalla. Laita lämmöt pois ja sekoita joukkoon rouhittu suklaalevy (joka sulaa kun sekoittelet hetken). Kaada kakulle ja levitä lastalla tai nuolijalla haluamallasi tyylillä. Ripottele lopuksi päälle loput keksit ja siirrä kakku hetkeksi kylmään odottelemaan herkkuhetkeä. :)

Valmista tuli! Maistuis varmaan sullekin?

Edit: Oreot olivat ennen vegaanisia, mutta nykyään ainakin euroversiot sisältävät herajauhetta. Näin ollen eivät siis sovellu maidottomaan ruokavalioon. Jenkkiversio on käsittääkseni edelleen vegaaninen, ellei reseptiä ole muutettu. :)

2 kommenttia:

  1. Mahtavaa, kiitos!! Tämä olikin eka kisapostaus ja itseasiassa todella tarpeellinen meille, koska lapsen kummitäti on vegaani. Tosi hyvä resepti synttäreitä ajatellen, pikahan täyttää 2 ensi kuussa. Ja teemana meillä on toki se Eemeli :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kappas, kätevää! :) Tämä kakku on oikeasti helpoin ikinä ja suht nopeakin väsätä, eikä häviä tavis munapohjaisille kakuille maussa millimetriäkään.

      Poista